Humana mapa Novog Sada

“Humana mapa Novog Sada” je projekat udruženja građana “Patrija” kojim se podstiče socijalno uključivanje marginalizovanih osoba u svakodnevne društvene tokove u našoj zajednici, razvija se mreža solidarnih malih i velikih preduzetnika i građana u kojoj se svi međusobno podržavaju, a proizvod njihove saradnje je akcija kojom se rešava jedan od velikih problema marginalizovanih osoba – zadovoljavanje egzistencijalnih potreba za hranom, odevanjem, održavanjem higijene i slično.

Kako da nas podržite

Akciju možete podržati tako što ćete koristiti usluge naših humanih preduzetnika ili se i sami uključiti u akciju kao humani preduzetnik. Kako biste nam pomogli u izgradnji okruženja u kojem se različitosti poštuju, a tolerancija i solidarnost podstiču, podelite sa nama svoja iskustva i fotografije putem Instagram-a, Facebook-a ili web sajta UG „Patrija“. Za početak, posetite sajt humane mape.

Posetite sajt

Kako je osmišljen ovaj projekat?

Udruženje građana “Patrija” pruža podršku marginalizovanim osobama. U sklopu ovog projekta sa našim korisnicima sproveli smo nekoliko fokus grupa na kojima smo mapirali najvažnije potrebe ugroženih građana. Na osnovu podataka koje smo sakupili, shvatili smo da su potrebe raznolike, među kojima su neke od egzistencijalnog značaja. Tako smo isplanirali sledeće akcije: 1) Humana mapa Novog Sada na kojoj se nalaze humani preduzetnici koji pružaju određen broj besplatnih usluga ili proizvoda marginalizovanim osobama. Zauzvrat, građani su pozvani da, prilikom traženja usluga i kupovine, potraže neke od humanih preduzetnika na Humanoj mapi Novog Sada i tako podrže njihov rad i razvijaju mrežu podrške.

2) Velike kompanije će u svojstvu sponzora kampanje finansirati izgradnju humanog mobilnog kutka u Novom Sadu u kojem će građani moći da ostavljaju odeću, konzerviranu hranu, sredstva za ličnu higijenu i slično, a iz kojeg će socio-ekonomski ugroženi sugrađani moći da uzmu ono što im je u tom trenutku neophodno. Kako bi se realizovale obe akcije, potrebno je da se što više građana uključi i podrži ovaj projekat kako bismo zajedno pokazali da su humanost i kultura davanja važni, jer jedino tako možemo omogućiti humanim preduzetnicima da nastave da podržavaju marginalizovane osobe, a sponzorima pokazati da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za našu zajednicu!

Ko nas podržava?

Ovaj projekat se realizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a finansira USAID; Takođe je podržan od strane projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Pridruži nam se!

Postani deo našeg tima.