Besplatno psihološko savetovalište

U februaru 2021. godine napravili smo veliki korak napred i otvorili besplatno Kompasovo savetovalište! Namenjeno je svim osobama koje su doživele iskustvo psihijatrijske hospitalizacije makar jednom u životu. Čini ga tim mladih psihologa koji žele da unaprede podršku u zajednici pružajući usluge psihološkog savetovanja i psihoterapije ljudima kojima je ovaj vid pomoći neretko teško dostupan.

Kako da nas kontaktirate i gde se nalazimo?

Ukoliko želite da postanete korisnik usluga našeg savetovališta, možete da nas kontaktirate na mejl kompasovosavetovaliste@gmail.com ili na broj telefona 066/507-92-52. Mejl treba da sadrži osnovne podatke, koji podrazumevaju Vaše ime i prezime, opis problema zbog kojeg se javljate, kao i uzrast. Uz prijavu nije neophodno navoditi dijagnozu i nije potrebno donositi prateću medicinsku dokumentaciju. Nalazimo se u Jovana Subotića 4 u Novom Sadu.

Ko su naši volonteri?

"Ja sam Luka, diplomirani sam psiholog i već par godina volontiram u udruženju. Družeći se sa korisnicima kroz grupne aktivnosti sam i sam stekao uvid koliko individuallna psihološka podrška može biti značajna. Nažalost sam stekao uvid i u to koliko im često nije dostupna, institucionalno ne postoji dovoljno resursa dok oni često nemaju dovoljno finansijskih sredstava kako bi uspeli da je pronađu privatno. Mislim da je važno razvijati podršku u zajednici za sve nas, posebno za ljude koji su marginalizovani i često u nezavidnom socioekonomskog položaju. Drago mi je da savetovalište poput ovog postoji i da na ovakav način i ja mogu dati svoj doprinos ljudima i zajednici"

Luka Todorović

Ko nas podržava?

Aktivnost besplatnog psihološkog savetovališta jeste deo projekta Vlade Švajcarske "Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT" koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Saznaj više o projektu

Pridruži nam se!

Postani deo našeg tima.