Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT

UG Patrija jeste jedan od dobitnika grantova u okviru projekta "Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT". Projekat podrazumeva nekoliko različitih aktivnosti poput besplatnog psihološkog savetovališta za korisnike psihijatrijskih usluga, kao i Humanu mapu Novog Sada. Pored toga, Građanske inicijative tokom dve godine trajanja projekta pružaju podršku našem udruženju kako bi se dalje razvijalo i napredovalo. Ovaj projekat je posebno značajan zato što je, pored navedenih aktivnosti, usmeren i na građenje sigurne baze našeg udruženja i njegov dalji razvoj. Hvala ACT-u što smo prepoznati kao organizacija koja se bavi bitnim temama za društvo u kojem živimo i što su nam dali priliku da se razvijamo i napredujemo.

Humana mapa Novog Sada

“Humana mapa Novog Sada” je projekat udruženja građana Patrija kojim se podstiče uključivanje marginalizovanih osoba u svakodnevne društvene tokove u našoj zajednici. Pored toga, razvija se mreža solidarnih malih i velikih preduzetnika i građana u kojoj se svi međusobno podržavaju, a proizvod njihove saradnje je akcija kojom se rešava jedan od velikih problema pripadnika marginalizovanih grupa – zadovoljavanje egzistencijalnih potreba za hranom, odevanjem, održavanjem higijene i slično.

Saznaj više

Besplatno psihološko savetovalište

U februaru 2021. godine napravili smo veliki korak napred i otvorili besplatno Kompasovo savetovalište! Namenjeno je svim osobama koje su doživele iskustvo psihijatrijske hospitalizacije makar jednom u životu. Čini ga tim mladih psihologa koji žele da unaprede podršku u zajednici pružajući usluge psihološkog savetovanja i psihoterapije ljudima kojima je ovaj vid pomoći neretko teško dostupan.

Saznaj više

Ko nas podržava?

Podržani smo od strane projekta Vlade Švajcarske "Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT" koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Projekat pruža podršku organizacijama građanskog društva sa ciljem uključivanja što većeg broja građana u procese donošenja odluka.

Saznaj više

Pridruži nam se!

Postani deo našeg tima.