Klub Kompas

Klub Kompas zasniva se na programu podrške osobama sa poteškoćama u psihosocijalnom funkcionisanju kroz njihovo osnaživanje za što aktivniji i samostalniji život u zajednici. Klub se nalazi u Novom Sadu.

Više o Klubu

Kompas je nastao 2019. godine u Novom Sadu, u okviru Udruženja građana Patrija. Inicijativu za osnivanje kluba su pokrenuli stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja i studenti psihologije. Aktivnosti su prvih nekoliko meseci održavane u prostorijama grupe Izađi, a u maju se Klub premestio u sopstveni prostor na adresi Kraljevića Marka 1, gde se nalazi sada. Kompas je mesto na kojem se neguju humane vrednosti i ideja da zajedno možemo poboljšati kvalitet života osoba koje, suočene sa različitim izazovima, često nailaze ne nerazumevanje društva i nedostatak podrške.

Aktivnosti Kluba organizovane su kroz radionice koje se odvijaju triput nedeljno (utorkom i petkom od 16h do 18h i sredom od 17h do 19h), dok je u planu i razvoj personalizovanih servisa podrške. Korisnici Kluba i volonteri na radionicama zajedno razmenjuju iskustva, razgovaraju o različitim temama, životnim problemima i načinima njihovog prevazilaženja i učestvuju u praktičnim i kreativnim aktivnostima kroz koje razvijaju korisne životne veštine. Trudimo se da sadržaj radionica koncipiramo na osnovu interesovanja, potreba i želja samih korisnika i u dogovoru sa njima osmišljavamo dalji rad.

Upoznajte naš tim

Kompasov tim čini nekoliko psihologa, stručnjaka sa iskustvom u oblasti mentalnog zdravlja (socijalni radnici, sociolozi, psihijatri, pravnici) i grupa studenata psihologije i drugih humanističkih nauka. U okviru našeg tima deljeno je mišljenje da je kvalitet života osoba sa poteškoćama u psihosocijalnom funkcionisanju moguće unaprediti njihovim aktivnim učešćem u podržavajućoj zajednici. Imajući u vidu da društvu često nedostaje razumevanja i podrške, kao i pomoći u razvoju i ostvarenju ličnih ciljeva, naša namera je da pružimo korisnicima podršku kako bi poboljšali uslove i kvalitet sopstvenih života. Želimo da postignemo ovaj cilj našim aktivnostima, ali i uključivanjem drugih relevantnih institucija i celokupnog društva. Svaku radionicu vodi par volontera, a korisnicima su na raspolaganju i stručni saradnici, u slučaju da im je potrebna pomoć u rešavanju nekog problema ili individualan razgovor sa psihologom.

Pridruži nam se!

Postani deo našeg tima.